Moderaterna i Ale

Vi arbetar med att ta fram aktiva och engagerade företrädare för Moderaterna i Ale. Du möter oss ute på gator och torg för att ha dialog med våra väljare. Fredagskampanj vid Ale Torg alternativt i Älvängens Centrum under hela vår mandatperiod. Kampanj är det bästa sättet att möta väljarna och vi syns ute hela tiden.

Vi besöker och lyssnar på föreningar, företag och förvaltningar när vi har månadsmöten som alla medlemmar är inbjudna till.  Representanter från våra politiska områden informerar om vad som är på gång.

Seminarie och utbildningar har vi fortlöpande för att uppdatera medlemmar med aktuella frågor från Riksdag och Region.

Du är hjärtligt välkommen att vara med oss i Moderaterna.

Om oss

Detta är platsen för dig som vill följa Moderaterna i Ale. Här presenterar vi våra företrädare och aktiviteter.

Moderaterna har 10 av 39 mandat i kommunfullmäktige. Mikael Berglund är Kommunstyrelsens 1:e ordförande.
Tillsammans med Alliansen är vi i opposition.

Moderaterna i Ale ingår i länsförbundet Norra Älvsborg som är ett av Moderata Samlingspartiets 26 länsförbund. Vi har 1 500 medlemmar fördelat på våra 13 kommuner från Åmål i norr till Ale i söder. I fem, Ale, Alingsås, Lerum, Vårgårda och Vänersborg, av tretton kommuner sitter moderaterna i ledande ställning tillsammans med våra partier i Alliansen. I ytterligare två, Lilla Edet och Trollhättan har vi moderater oppositionsrådsposten. Moderaterna i Norra Älvsborg har representation i både Västra Götalandsregionen och Sveriges Riksdag med ett regionråd och två riksdagsledamöter. Regionråd är Martin Andreasson och våra riksdagsledamöter är, Mikael Cederbratt (Vänersborg), och Camilla Waltersson-Grönvall (Lilla Edet)