Aspen, Alperna och Ale!

2015-03-15

Grattis till oss alebor som fick uppleva en folkfest utan dess like! Trots tuffa förutsättningar som skulle knäckt vem som helst så levererade arrangörerna och teamet i Alebacken! Jag hade ont i magen varje dag jag passerade Alebacken förra veckan. Jisses skulle detta verkligen funka? Hade de pengar som kommunen skjutit till försvunnit ihop med snön som inte fanns? Skulle detta bli en av de stora felsatsningar som man skulle tala länge om ute på byn? Jag nästan kunde höra hur vi kommuninvånare ondgjorde oss över skattepengar som mer eller mindre slängts i sjön.... Skattepengar som kunde gått till lagstadgade verksamheter till exempel! 

Men vad hände? 

Jo med facit i hand blev det en leverans utöver det vanliga. Vi alebor vallfärdade till vår backe och framför allt – folk från när och fjärran vallfärdade till vår backe! Det var en upplevelse som många sent ska glömma. Det pratades engelska och tyska runt omkring. Där var idel kända ansikten, men även många man inte kände igen. Det blev en riktig folkfest! Snowboardåkarna bjöd på hopp och trix. Ibland blev man nästan orolig över deras djärvhet... så modiga eller galna eller....ja nåt mitt emellan kanske? 

Vi satte Ale på kartan i lördags och så måste vi fortsätta göra! Att stärka varumärket Ale kommun är inget oenigt politiskt beslut. Skillnaderna politiskt ligger nog mer i hur vi gör det, men jag tror att när samtliga politiska partier summerar lördagen och Ale Invite så kommer nog många funderingar dryftas både till höger och vänster hur vi ska spinna vidare.... 

För Ale Invite gav verkligen mersmak! Tänk om Ale kommun kunde bli den självklara kommunen för festivalarrangemang! Glöm Bråvallafestivalen, Sweden rock och storsjöyran.... 

Vi kör FESTIV(ALE)N! Efter lördagen är jag övertygad om att vi i Ale med alla entreprenörer kan göra stordåd! Låt oss fortsätta avsätta pengar till liknande projekt som gynnar oss invånare och vårt näringsliv!

RSS