Stämningsfullt och vackert var det på årets sista kommunfullmäktigemöte. Tillsammans åt vi ett välsmakande julbord och Ales lucia med tärnor kom med vackra lucia- och julsånger.

Mötet präglades framförallt av val till nämnder och styrelser, de personer som partierna hade nominerat valdes utan några ändringar. Det känns alltid bra att valen går smärtfritt tillväga. Nu är vi redo att aktivt börja med oppositionspolitik i samtliga nämnder. Carina Zito Averstedt är vår gruppledare. Presidiepost har vi i Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden, Isabell Korn är 1:a vice ordförande. I övriga nämnder har vi ledamot- och ersättar poster. Vilka som ingår i våra nämnder kan du se under fliken förtroendevalda.

Antal ledamöter på arbetsutskotten på nämnder har tidigare varit presidiet, alltså 3 personer. Nu föreslår majoriteten (S,V,MP, AD) att Samhällsbyggnadsnämndens AU ska utökas till 5 personer.  AD gick till val på att minska antalet uppdrag men har nu ändrat sig, allt för egen förmån. Förslaget gick naturligtvis igenom med starkt stöd av SD. 

En surdeg som vi har arbetat med i Samhällsbyggnadsnämnden är nu klar och klubbades, det var övertagandet av Carlmarksområdet i Älvängen. Det har varit ett tillhåll för kriminalitet och droger och kommer nu att jämnas med marken. 

Vi önskar våra besökare en 

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Bilden är tagen av Lena Wingbro

RSS