Dö är död!

2015-10-13

Som gruppledare för den moderata fullmäktigegruppen blev fredagens beslut om att upplösa decemberöverenskommelse till stor glädje! Moderaterna i Ale verkade just för detta i en motion som skickades till förbundsstämman i Norra Älvsborg. Väl på plats på stämman fick vi stöd av moderata ungdomsförbundet och några andra företrädare, men de flesta gick på partiets linje om att bevara DÖ. Vår förhoppning var då att andra förbund i Sverige skulle se till att överenskommelsen skulle röstas ner på partistämman som är nu i helgen. Men så gick det som det gick vid Kristdemokraternas riksting… Blev vi bönhörda måntro?

Vad händer nu framåt med svensk politik? De som tyckte att DÖ var det bästa av de sämsta alternativen är oroliga för politisk kaos. Vänstern tycker att Alliansen flörtar med SD och vill gärna stämpla den borgerliga politiken. Miljöpartisterna skruvar på sig och oroar sig nog för hur säkert de sitter i båten med Löfvén och kompani. Jag har inget svar på hur det kommer lösa sig framåt. Många med mig vill ju tillbaka i regeringsställning, men det är ju upp till sossarna och Löfvén att välja hur de vill göra, kommer de välja att förhandla med oppositionen eller kastar de in handuken? Valresultatet är ju ändå det samma som det blev 14 september 2015, väldigt liten majoritet för de styrande!

Men ett är säkert och det är att riksdagen har större makt att förhandla och att vi inte längre behöver passivt se på när vänsterns budget med allt större skattehöjningar för gemeneman klubbas igenom och när valfriheten minskar. Minoritetsregeringen får göra som alla minoritetsregeringar behövt göra tidigare. De får söka stöd för sin politik hos riksdagen. Vi är med i matchen igen och nu känns den svenska politiken mer spännande än på länge. Hur Dös död påverkar oss i kommunerna återstår att se! 

Du som sympatiserar med borgerliga värderingar och vill vara med att påverka, bli medlem i nya moderaterna i Ale, partiet där du verkligen kan påverka. Välkommen!

Carina Zito Averstedt
Gruppledare

 

RSS